You are here: Naslovna > Novosti > XVII. IZLOŽBA VINA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

XVII. IZLOŽBA VINA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Pozivamo Vas na sudjelovanje na:
XVII. IZLOŽBI VINA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

koja će se održati 14. lipnja 2019 godine 
u Hotelu „Picok“ Svetog Jurja 9, 48350 Đurđevac s početkom u 19,00 sati

Manifestacija 17. Županijske izložbe vina Koprivničko-križevačke županije održava se kao zajednički projekt Zajednice udruga vinogradara, vinara Koprivničko-križevačke županije, Koprivničko-križevačke županije i Udruge vinogradara i voćara Đurđevac.
Cilj 17. Županijske izložbe vina Koprivničko-križevačke županije je promocija vina, vinara i vinorodnih područja Županije i odabir „Županovog vina“. Manifestacija će okupiti vinare s vinima koja su stavljena u promet i zadovoljavaju sve pozitivne zakonske propise o vinima u Republici Hrvatskoj.
Od vina pristiglih na izložbu bit će proglašena najbolja vina đurđevačkog, koprivničkog i križevačkog vinogorja te će jedno od vina bit proglašeno „Županovim vinom 2019.“.
Svrha događaja je i povezivanje proizvođača vina s ugostiteljima, hotelijerima i vlasnicima vinarija, stoga će na izložbu vina biti pozvani stručnjaci i subjekti i iz tog sektora.

VINA U KONKURENCIJI:
Na izložbi mogu sudjelovati proizvođači s kvalitetnim vinima sa geografskim podrijetlom, te potvrdom nadležne institucije da je stavljeno u promet.
Kategorija: mirna vina po sadržaju neprevrelog šećera – suha, polusuha, poluslatka i slatka.
Proizvođač je dužan, zajedno s uzorkom i popunjenom prijavnicom, priložiti i potvrdu nadležne institucije kojom je stavljeno u promet.

KOLIČINA UZORAKA:
ZA OCJENJIVANJE I DEGUSTACIJU POTREBNO JE PREDATI 6 BOCA VINA OD 0,75 LITARA, ZATVORENIH PLUTENIM ČEPOM.
UZORCI VINA SE DOSTAVLJAJU U PROPISANOJ AMBALAŽI I NAVEDENOJ KOLIČINI. ZAJEDNO SA UZORCIMA VINA TREBAJU SE PREDATI ISPUNJENA I POTPISANA PRIJAVNICA I POTVRDA O STAVLJANJU VINA U PROMET
Proizvođači čiji uzorci budu ocijenjeni najvišim ocjenama bit će naknadno zamoljeni da na samu manifestaciju ponesu još 12 butelja vina radi promocije tijekom „večeri zlatnih vina“.

PRIJEM UZORAKA: 
02.06.2019., od 16,00 do 20,00 sati u vinskom podrumu, Svetog Jurja 5, 48350 Đurđevac, a uzorke će preuzimati „Udruga vinogradara i voćara Đurđevac“.

 

Veselimo se Vašem odazivu.

S poštovanjem,
ORGANIZATOR

 

PRIJAVA NA IZLOŽBU: click to download

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS