You are here: Naslovna > Novosti > Izložba vina “Đurđevo 2023″

Izložba vina “Đurđevo 2023″

Degustacijom vina, prigodnim programom i podjelom zlatnih medalja, vinogradarima čija su vina enolozi ocijenili najboljima na Gradskoj tržnici u Đurđevcu 40. tradicionalna izložba vina Đurđevo 2023. okupila je velik broj zaljubljenika u dobru kapljicu.

Povodom Dana grada i Đurđevca organizirala ju je Udruga vinogradara i voćara Đurđevac i uoči ovog najvećeg gradskog blagdana ponovo pokazala da se njeni članovi imaju čime podičiti. Okupljene je pozdravio predsjednik udruge Marijanko Ređep te pomoćnica direktora Turističke zajednice Kristina Sočev, a izložbu je otvorio gradonačelnik Hrvoje Janči te je vinarima čestitao osvojenim medaljama i vrhunskoj kvaliteti vina.

-Čestitam udruzi i svim vinarima jer smatram da je 40. obilježavanje izložbe hvalevrijedna tradicija. Hvala vam svima koji svojim vinima i priznanjima doprinosite bogatstvu naše eno ponude županije, a posebno su poznata vaša vina s peskov- rekla je ispred TZ-a KKŽ Kristina Sočev te je svima čestitala i Dan grada.

-Nalazimo se u prostoru nedavno obnovljene Gradske tržnice koja će od sada uvijek biti lokacija za održavanje gastro-eno manifestacija, ne ovisimo o vremenskim uvjetima, a s obzirom na odličnu atmosferu ovdje vjerujem da su dobra sva vina. Čestitam svim vinarima na osvojenim priznanjima, na vrhunskim vinima i još jednoj uspješnoj organizaciji izložbe. Želim svima dobro druženje danas i proglašavam izložbu otvorenom- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ove je godine na ocjenu enologa zaprimljeno čak 247 uzorak vina, a zlatnima je ocijenjeno njih 70 dok su 3 osvojila velika zlato. Da će se do berbe piti dobra vina potvrđuju i 127 vina ocijenjena srebrnim znakom, te 15 brončanim, dok je njih 8 dobilo priznanja.

Šampionom izložbe proglašen je traminac Željka Šignjara, a titula gradonačelnikovog vina ovo je godine pripala graševini Rajka Megeca.

U nastavku se nalaze rezultati ocjenjivanja:

* izvor : djurdjevac.hr

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS